Суббота, 04.05.2024, 02:10
Неофициальный сайт города Кривое Озеро
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Разделы новостей
Развитие сайта [18]
Новости о разработке, продвижении, апдейтах нашего сайта .
Новини [108]
Новини Кривоозерщини
Це цікаво [7]
Різні цікавинки від
редакції газети
Наші консультації [499]
Консультації від редакції газети
"Кривоозерщина"
Наш опрос
Нужен ли сайт
Всего ответов: 71
Главная » 2009 » Февраль » 23 » МИ ДОВГО БУДЕМ ПАМ'ЯТАТИ, І ВАМ ЗАБУТИ НЕ ДАМО
МИ ДОВГО БУДЕМ ПАМ'ЯТАТИ, І ВАМ ЗАБУТИ НЕ ДАМО
12:02
Афган — осколком болю у душі.
На тій землі ви всі були чужі. 
Та ви солдати. Вам дано наказ, 
Те пекло ви згадали сотні раз.
З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан в селищі відбулися урочистості.
На початку заходу колона воїнів-афганців, представників трудових колективів на чолі з народним депутатом України Р.О. Забзалюком, головою районної ради В.П. Глухим, головою райдержадміністрації М.І. Савчуком та депутатом обласної ради Н.А. Дурачевською рушила до парку «Казка», де мало відбутися закладання пам’ятника воїнам-афганцям Кривоозерщини.
За ініціативи депутата обласної ради Н.А. Дурачевської, депутатів районної ради фракції БЮТ у Кривоозерській районній раді та за підтримки селищного голови В.А. Радьо в парку «Казка» відбувся мітинг з нагоди закладання першого каменю майбутнього пам’ятника воїнам-афганцям Кривоозерщини.
Урочистості відкрила Н.А. Дурачевська. Воїнів-афганців привітав народний депутат України, воїн-афганець, підполковник запасу Р.О. Забзалюк. Він звернувся до побратимів по зброї зі словами вдячності та сказав:
— З тих подій в Афганістані я зробив висновки — найстрашніше, що може бути — це війна, а ще, ми достойні своїх дідів та прадідів, і наш народ при потребі завжди зможе відстояти свої кордони та інтереси. 
— Влада не завжди знаходить можливості достатньо віддячити воїнам-інтернаціоналістам та вшанувати їх, але сьогоднішня подія у вашому районі — свідчення того, що влада на різних її рівнях по мірі можливості приділяє увагу тим, хто брав участь у бойових діях на території інших держав.
Закладення майбутнього пам’ятника цього дня — це спільна праця і влади, і політичної сили, і кожного з присутніх. 
У своєму виступі селищний голова В.А. Радьо висловив вдячність ветеранам афганської війни. Віктор Анатолійович подякував представникам Блоку Юлії Тимошенко за доброчинність — встановлення на території нашого селища пам’ятника воїнам-афганцям. Кривоозерський рай військ-ом Н.О. Заруба у своєму виступі приєднався до цих вдячних слів.
Від воїнів-інтернаціона-лістів виступив ветеран-афганець О.П. Сінчук. Він подякував за увагу до учасників бойових дій.
Н.А. Дурачевська запросила Р.О. Забзалюка, В.П. Глухого, М.І. Савчука, В.А. Радьо та всіх присутніх воїнів-афганців встановити перший камінь на місці майбутнього пам’ятника та хрест.
Настоятель Різдво-Богородичної церкви о. Леонід освятив місце майбутнього пам’ятника та встановлений хрест і від-служив панахиду за загиблими та померлими від ран воїнами-інтернаціоналістами.
Зі сльозами на очах та полум’яніючою свічею у руках воїни-інтернаціона-лісти хвилиною мовчання пом’янули побратимів, які завжди молодими навіки залишилися в їх пам’яті.
В пам’ять про цей день ветерани афганської війни отримали від РПО «ВО «Батьківщина» подарунки — армійські фляги та квіти.
Урочистості продовжилися у районному Будинку культури.
В ході святкової програми до воїнів-афганців зі словами вдячності за мужність та відвагу звернулися голова районної ради В.П. Глухий, голова районної державної адміністрації М.І. Савчук, Кривоозерський районний військовий комісар Н.Ю. Заруба.
А народний депутат України Р.О. Забзалюк повідомив, що у Верховній Раді нині є 18 депутатів — колишніх афганців, які докладають всіх зусиль, щоб воїни-інтернаціоналісти не були забуті державою.
Голови — районної ради та райдержадміністрації разом із народним депутатом вручили медаль Української Спілки Ветеранів Афганістану «За заслуги» ІІІ ступеня М.М. Кондратюку, медалі Миколаївської обласної Спілки воїнів-інтернаціоналістів «20 років з дня виведення військ з Афганістану» — С.І. Кореньоку, С.В. Свідерському. Почесною Грамотою Української Спілки Ветеранів Афганістану нагороджено О.А. Козерецького. Почесні Грамоти Миколаївської обласної Спілки воїнів-інтернаціоналістів вручено А.М. Гонимару, В.П. Коршомному, І.Ф. Люшенку, І.І. Гатку. Також ювілейними медалями нагороджено О.П. Столяра, С.Б. Бермаса, М.В. Рибку, О.П. Сінчука, О.В. Гринишина. Почесні Грамоти Кривоозерської райдержадміністрації та квіти було вручено всім ветеранам афганської війни — нашим землякам.
Пам'ять загиблих та померлих воїнів-афганців вшанували хвилиною мовчання.
Від імені присутніх інтернаціоналістів А.В. Яременко та В.М. Лисишин поклали квіти до меморіалу Слави. 
Для присутніх був даний святковий концерт, підготовлений творчим колективом районного Будинку культури — звучали пісні у виконанні Н. Ніцак, С. Борисюка, танці виконували вихованці хореографа Л.В. Бєлих.
Н. БЄЛІНСЬКА.


Категория: Новини | Просмотров: 636 | Добавил: rudnikvv | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Форма входа
Календарь новостей
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024