Пятница, 10.05.2024, 19:12
Неофициальный сайт города Кривое Озеро
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Разделы новостей
Развитие сайта [18]
Новости о разработке, продвижении, апдейтах нашего сайта .
Новини [108]
Новини Кривоозерщини
Це цікаво [7]
Різні цікавинки від
редакції газети
Наші консультації [499]
Консультації від редакції газети
"Кривоозерщина"
Наш опрос
Нужен ли сайт
Всего ответов: 71
Главная » 2010 » Декабрь » 21 » Пробний перепис населення 2010 року
Пробний перепис населення 2010 року
09:59
Відділ статистики у Кривоозерському районі повідомляє, що з 1 по 14 грудня 2010 року у Дергачівському районі Харківської області відбувся пробний перепис населення.
Метою проведення пробного перепису населення є відпрацювання всіх методологічних та організаційних питань Всеукраїнського перепису населення 2012 року, а також технології автоматизованого оброблення отриманих матеріалів.
Відповідно до організаційно-методологічних основ Всеукраїнського перепису населення пробний перепис мав відбуватися на території адміністративно-територіальної одиниці, яка за структурою населення та типами поселень найбільш наближена до структури країни в цілому. Дергачівський район Харківської області був одним із районів, що відповідають цим критеріям.
Основними завданнями пробного перепису населення було:
– визначення оптимальної дати та тривалості проведення майбутнього Всеукраїнського перепису населення;
– перевірка прийнятності проекту програми Всеукраїнського перепису населення, переписного інструментарію, відповідних методичних та інструктивних матеріалів;
– визначення основних напрямів, форм і методів проведення спеціального тематичного інформування населення щодо перепису;
– відпрацювання способів і методів охоплення переписом різних категорій населення;
– забезпечення заходів для збереження конфіденційності отриманих від населення відомостей;
– визначення оптимальних норм навантаження на тимчасовий переписний персонал;
– перевірка форм залучення тимчасового переписного персоналу, умов оплати його праці та організації виплат грошової винагороди;
- відпрацювання механізмів взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування;
– апробація технологічного процесу автоматизованого оброблення даних перепису.
Пробним переписом населення було охоплено майже 95 тисяч мешканців і біля 450 осіб залучено як тимчасовий переписний персонал, який проводився шляхом обходу обліковцями житлових будинків і житлових приміщень в інших будівлях і заповнення ними переписної документації.
Перед початком опитування обліковець зобов’язаний був пред’явити відповідне посвідчення.
Програма пробного перепису включала 30 питань. Для кожного домогосподарства – питання щодо житлового приміщення, у якому воно проживає (тип житлового приміщення, число займаних домогосподарством житлових кімнат, розмір загальної площі житла тощо). Для кожного члена домогосподарства – дата і місце народження, стать, громадянство, етнічне походження (національність), сімейний стан, рівень освіти, рідна мова, володіння українською та іншими мовами, джерела засобів існування, питання щодо економічної та міграційної активності тощо.
Пробний перепис населення 2010 року – один із основних етапів підготовки до проведення Всеукраїнського перепису населення 2012 року.
За встановленою практикою і згідно з рекомендаціями Організації Об’єднаних Націй переписи населення у більшості країн світу проводяться раз на десять років. Принципи та рекомендації ООН визначають, що саме переписи населення є унікальним джерелом соціально-демографічних даних та дозволяють отримати найдетальнішу інформацію щодо різноманітних характеристик населення як на загальнодержавному та регіональному рівні, так і міжнародному.
Останній перепис населення в нашій країні проводився у 2001 році. Резолюцією, прийнятою Економічною і соціальною радою ООН, було проголошено наступний раунд переписів населення та житлового фонду 2010 року (з 2005 по 2014 рр.).
У зв’язку з цим Кабінет Міністрів України прийняв рішення про проведення наступного Всеукраїнського перепису населення у 2012 році, а у 2010 році – пробного перепису населення.
Результати Всеукраїнського перепису населення 2012 року стануть надійною базою для інформаційного забезпечення прогнозування і управління соціально-економічним розвитком країни, включаючи планування та реалізацію бюджетного процесу, здійснення виваженої соціально-демографічної політики, регулювання міграційних процесів, наукових розробок.
Категория: Наші консультації | Просмотров: 391 | Добавил: Александр | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Форма входа
Календарь новостей
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024