Воскресенье, 19.05.2024, 01:22
Неофициальный сайт города Кривое Озеро
Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта
Разделы новостей
Развитие сайта [18]
Новости о разработке, продвижении, апдейтах нашего сайта .
Новини [108]
Новини Кривоозерщини
Це цікаво [7]
Різні цікавинки від
редакції газети
Наші консультації [499]
Консультації від редакції газети
"Кривоозерщина"
Наш опрос
Нужен ли сайт
Всего ответов: 71
Главная » 2011 » Январь » 25 » Правила для всіх
Правила для всіх
10:23
Правила для всіх.

Міністерство юстиції зареєструвало нову редакцію Загальних правил поведінки державних службовців, затверджених наказом Головного управління державної служби від 04.08.2010 № 214 (зареєстрований в Мін’юсті 11.11.2010 за № 1089/18384). Внесення змін до Загальних правил поведінки держаного службовця було ініційовано спільно Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики та Головдержслужбою.
Вказаний документ, який має силу нормативно-правового акта, обов’язковий для виконання усіма державними службовцями і є кодексом етики держслужбовця, передбачає конкретні моделі поведінки державного службовця в ситуації, що може призвести до корупційних проявів (конфлікт інтересів, подарунки, пропозиції щодо надання певних благ, наприклад квитки на спортивні змагання, вечеря в ресторані тощо), та регламентує правила поведінки державних службовців в цих ситуаціях.
І хоча більшість працівників системи МНС не є державними службовцями основна частина цих правил стосується й їх. Крім загальних правил щодо чесного, неупередженого виконання своїх обов’язків, без надання буд-яких переваг та прихильностей до окремих фізичних і юридичних осіб, політичних партій, шанобливого ставлення до громадян визначені й правила щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства. По перше, це стосується конфлікту інтересів. Конфлікт інтересів випливає із ситуації, коли працівник МНС має приватний інтерес, тобто переваги для нього або його родини, близьких родичів, друзів чи осіб та організацій, з якими він має або мав спільні ділові чи політичні інтереси, що впливає або може впливати на неупереджене та об'єктивне виконання
службових обов'язків.
Працівники МНС повинні уникати дій, які можуть бути сприйняті як підстава підозрювати його в корупції. При цьому вони не мають права сприяти, використовуючи службове становище, фізичним і юридичним особам у провадженні ними підприємницької діяльності, займатися підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через посередників, відмовляти фізичним і юридичним особам в інформації, надання якої передбачено правовими актами, навмисне затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію, відмовляти у видачі або затримувати підготовку та видачу передбачених законодавством довідок, інших документів, вимагати чи приймати подарунки, неправомірно втручатися, використовуючи своє службове становище у діяльність органів чи посадових осіб з метою перешкодити виконанню ними своїх повноважень.
Порушення цих правил є підставою для застосування до них мір згідно з законодавством. Якщо ви володієте інформацією про порушення цих правил працівниками МНС звертайтесь до сектору безпеки та запобігання проявам корупції ГУМНС України в Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Володарського, 1, каб. 106 або телефоном 490693, електронною адресою vvb@fd.mk.ua.

Сектор безпеки та запобігання проявам корупції ГУМНС України в Миколаївській області

Категория: Новини | Просмотров: 703 | Добавил: gazeta | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Форма входа
Календарь новостей
«  Январь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024